Såler - Formthotics en individuelt tilpasset sko skal ikke “gås til”

Fysioterapien.dk Ballerup har et team af fysioterapeuter der har efteruddannet sig indenfor Formthotics og kan hjælpe dig med at tilpasse dit fodtøj til din fodform.

Såler - Formthotics en individuelt tilpasset sko skal ikke “gås til”

Det meste fodtøj bliver masseproduceret, og er derfor lavet til at passe en gennemsnitsfod, men din fodform er lige så individuel som dig.

Fysioterapien.dk Ballerup har et team af fysioterapeuter der har efteruddannet sig indenfor Formthotics og kan hjælpe dig med at tilpasse dit fodtøj til din fodform.
En individuelt tilpasset sko minimerer risikoen for skader og holder dig længere tid på benene.

Indlægget tilpasses individuelt
Din fysioterapeut placerer det valgte indlæg i dine sko. Herefter opvarmes Formthotics-indlægget i skoene i en speciel varmemaskine. Skoene tages på og fødderne korrigeres til den rette støtte på de lune indlægssåler. Din fysioterapeut kan tilpasse indlægget yderligere hvis nødvendigt, fx med specialtilpassede kiler, så indlægget passer præcist til både dine sko og fødder.

Med Formthotics-indlæg i skoene, vil du føle det som om skoene var lavet lige netop til dig.

Da Formthotics er udviklet af Specialister indenfor Sportsmedicin, er de lavet til at holde dig på benene længere og med øget komfort ved at:

  • Kontrollere overpronation
  • Støtte foden ved for stor udadrotation
  • Give god svangstøtte
  • Minimere fodbevægelsen i skoen
  • Give god stødabsorbering
  • Øge komforten
  • Reducere træthed i fødder, ben og muskler

Højeste kvalitet og let at rengøre
Formthotics er fremstillet af CFC-fri polyætylenskum, der gør dem vandtætte, lette, holdbare og stødabsorberende. De er behandlet med Ultrafresh, et internationalt afprøvet antibakterielt/antisvampemiddel. Du kan vaske indlæggene i koldt eller håndvarmt vand og tørre dem i et håndklæde.

Indlægget kan ændres
Hvis du har brug for at ændre indlæggets pasform eller eventuelle kiler, kan du henvende dig til din behandler og få en ny tilpasning. Indlægget holder som regel mindst lige så længe som et par sko. Du kan flytte indlægget fra et par sko til et andet par, hvis skoene er omtrent ens i pasform. Det optimale kan være at have flere par indlæg til forskellige sko.

Tilvænningsperiode
Første gang du har Formthotics-indlæg i skoen, vil du kunne mærke den behagelige 3-dimensionelle pasform. Dine fødder og ben vil her få den optimale støtte. Du skal dog være opmærksom på, at dine fødder skal vænne sig til den nye støtte og kontrol, og at der kan være lidt tilvænningstid. Vi anbefaler, at du bruger dine indlæg et par timer om dagen de første par dage, og derefter gradvist øger brugen af indlægget.

Formthotics giver dig et balanceret, stabilt fundament til resten af kroppen. Tænk på din krop som et hus, og på dine fødder som dets fundament. Uanset hvor solide væggene er, er huset kun så stabilt som sit fundament.