Babyrytmik

Få inspiration til, hvordan du bedst understøtter dit barns motoriske udvikling samt stimulering af de primære sanser. Dette er med til at skabe fundamentet for en sund udvikling og det giver de bedste forudsætninger for en optimal trivsel. Få vejledning og større indblik i stimulering af sanserne gennem leg og bevægelse.

Der vil undervejs i forløbet være plads til den enkelte babys behov og ønsker. Vi sætter massage, berøring og øvrig sansetræning på programmet. Hos Fysioterapien.dk Ballerup får du nogle hyggelige og inspirerende timer sammen med din baby i selskab med andre forældre og deres små. Derudover sørger fysioterapeut og babytummelinstruktør Kamilla for, at du får gode ideer til sjove lege med hjem.

På vores musikalske, hyggelige og legende rytmikhold skal vi synge sange og lege sammen. Her stimuleres og udvikles barnets sanser og motorik gennem musik og rytmer, sang og leg. Det er veldokumenteret, at barnets motoriske og musikalske udvikling hænger tæt sammen med dets sproglige udvikling.

Rytmikholdene byder på nogle sjove og glade timer med babyrytmik sammen med dit barn eller barnebarn, hvor der både er fokus på sang, motorik og sanser, men også på et hyggeligt samvær og nærvær mellem dig og barnet. På holdene for de yngste børn kan børnene ligge eller sidde hos den voksne.

Babyer leger med lyde, tonehøjder og synger med i deres eget pludrende sprog. De hviner og griner når de danser med på armen.

Alle sanser stimuleres gennem sang, fagter, bevægelse, lydlege med rasleæg og meget mere i rytmiktimen. Der skabes et skønt samvær mellem voksne og baby, hvor nærvær, kontakt og sang er i centrum for en sanselig oplevelse for barnet.

Dit barn styrkes motorisk, sprogligt og socialt og alle kan være med til babyrytmik. Fysioterapeut og babyrytmikinstruktør Kamilla sørger for at i bliver ført igennem kendte og nye børnesange og alle deltagere får inspiration til øvelser koblet op til musikken, som i kan hygge jer med derhjemme.

Af hensyn til pladsen og balancen mellem børn og voksne i rummet, kan der kun deltage én voksen pr. barn.Vi tilbyder hold til børn fra 3 måneder og frem til 12 måneder.

Babyrytmik 3-6 mdr. 

Her vil fokus være på de tidlige udviklingstrin og du vil som forælder blive klogere på – hvornår må mit barn hænge på hoved? Hvorfor skal det trille? Hvorfor er det vigtigt med træning på maven? De tre sanser som udvikles først hos barnet, er også dem vi særligt har fokus på og ikke mindst, hvordan vi stimulerer dem enkeltvis. Vi gennemgår en række øvelser og lege, hvortil vi benytter større og mindre redskaber, såsom bolde, tørklæder og tæpper. Børn elsker gentagelser og samtidig er det vigtigt at aflæse barnets reaktioner undervejs, for at sikre en god oplevelse.

Babyrytmik 7-12 mdr.

Nu er dit barn begyndt at udforske verden mere på egen hånd. Søger du nye lege og aktiviteter som er alderssvarende og tilpasset dit barns motoriske udvikling her og nu, så hjælper vi jer gerne i gang. Du vil som forælder indgå i lege og bevægelser sammen med din baby, hvortil fokus især er på at få kroppens sanser til at samarbejde. At de tre primære sanser er velfungerende er afgørende for barnets motoriske udvikling, forståelse af egen krop og indlæring.
Her vil din baby og du blive præsenteret for lege med forskellige redskaber og samtidig også øvelser, hvor vi leger med tempoet i bevægelserne.

 • Kan jeg have min barnevogn med til babyrytmik?

  Ja, naturligvis. Der er elevator i bygningen, så det er nemt at tage sin barnevogn med og denne kan holde på vores terrasse på 2. sal imens I er til babyrytmik.

 • Skal jeg selv medbringe sanselegetøj?

  Nej. Vi sørger for mange spændende sanseting, bla. forskellige bolde, glimmerpakker, tørklæder og meget mere. Vores fysioterapeut Kamilla er kreativ og sørger altid for nogle sjove og interessante legesager til børnene.

 • Hvad skal jeg medbringe til babyrytmik?

  Du skal blot komme som I er, så sørger vi for resten. Det kan være rart for dit barn at have et tæppe/bamse med som føles trygt for barnet.

 • Må vi komme to voksne og et barn?

  Prisen for holdet er for en voksen og et barn. Hvis I har et ønske om at tage jeres partner, bedsteforælder eller andet med en enkelt gang, så kontakt os for nærmere.

 • Jeg har flerlinger, må vi deltage?

  Ja da, naturligvis og mangler du hænder undervejs, så er vores fysioterapeut Kamilla altid behjælpelig og synes det er skønt når hun får lov at låne jeres børn undervejs 🙂

 • Er der puslebord?

  Ja, der findes toiletter og puslebord på 1. sal.

 • Er der mulighed for at låse sine ting inde?

  Ja. Vi har aflåste skabe, både på 1. og 2. sal, som man kan låne. Husk selv en lille hængelås til skabet.

 • Vi er en mødregruppe og ønsker at træne alene

  Vi forstår godt at I ønsker at hygge sammen og derfor tilbyder vi netop lukkede hold for de mødregrupper der ønsker det. I skal kontakte klinikken for nærmere planlægning.