Babytummel

Få inspiration til, hvordan du bedst understøtter dit barns motoriske udvikling samt stimulering af de primære sanser. Dette er med til at skabe fundamentet for en sund udvikling og det giver de bedste forudsætninger for en optimal trivsel. Få vejledning og større indblik i stimulering af sanserne gennem leg og bevægelse.

Der vil undervejs i forløbet være plads til den enkelte babys behov og ønsker. Vi sætter massage, berøring og øvrig sansetræning på programmet. Hos Fysioterapien.dk Ballerup får du nogle hyggelige og inspirerende timer sammen med din baby i selskab med andre forældre og deres små. Derudover sørger fysioterapeut og babytummelinstruktør Kamilla for, at du får gode ideer til sjove lege med hjem.

Babytummel er en kæmpe gave til dit barn og dig selv. Babytummel er én af de babyaktiviteter, som stimulerer bredest – motorik, sprog, sociale færdigheder, rytmeforståelse, balance, robusthed, koncentration og søvn. Alt sammen foregår i en tryg og favnende atmosfære og med masser af gode sange og remser, som I kan synge videre på derhjemme. Sammen med fysioterapeut og Babytummelinstruktør Kamilla tumles der en masse, så forældrene kan få inspiration til at lave de samme øvelser og remser hjemme i hverdagen.

Når man synger, tumler og danser med sit barn, skabes et unikt samvær mellem forældre, bedsteforældre og barn, hvor nærvær, kontakt, musik og sang er i centrum.

Til Babytummel er der primært fokus på at tumle og synge for og sammen med sit barn. Derudover bruger vi bevægelser, forskellige klange og instrumenter, samt leg for at støtte barnets naturlige motorik, følesans, muskel- og ledsans, der er afgørende for at barnet får en god grundmotorik.

Forskningen tyder på, at når man starter tidligt med at lave musik og synge med sit barn, får barnet hurtigere sprog, får lettere ved at lære, og klarer sig bedre socialt end jævnaldrende, der ikke er blevet stimuleret musikalsk.

Alle kan være med til Babytummel. Det kræver ingen særlige forudsætninger. Gennem både kendte og nye sange får du som forældre eller bedsteforældre ideer til, hvordan tumleriet og musikken kan blive en del af hverdagen – i bilen, på puslebordet, på legepladsen, til sovetid osv.

Det hele foregår i et trygt læringsrum, hvor der er plads til ro og nærvær, og altid på børnenes præmisser. Der er plads til bleskift, amning eller at tage en pause, hvis barnet bliver overstimuleret.

Babytummel 3-6 mdr. 

Her vil fokus være på de tidlige udviklingstrin og du vil som forælder blive klogere på – hvornår må mit barn hænge på hoved? Hvorfor skal det trille? Hvorfor er det vigtigt med træning på maven? De tre sanser som udvikles først hos barnet, er også dem vi særligt har fokus på og ikke mindst, hvordan vi stimulerer dem enkeltvis. Vi gennemgår en række øvelser og lege, hvortil vi benytter større og mindre redskaber, såsom bolde, tørklæder og tæpper. Børn elsker gentagelser og samtidig er det vigtigt at aflæse barnets reaktioner undervejs, for at sikre en god oplevelse. 

Babytummel 7-12 mdr.

Nu er dit barn begyndt at udforske verden mere på egen hånd. Søger du nye lege og aktiviteter som er alderssvarende og tilpasset dit barns motoriske udvikling her og nu, så hjælper vi jer gerne i gang. Du vil som forælder indgå i lege og bevægelser sammen med din baby, hvortil fokus især er på at få kroppens sanser til at samarbejde. At de tre primære sanser er velfungerende er afgørende for barnets motoriske udvikling, forståelse af egen krop og indlæring.
Her vil din baby og du blive præsenteret for lege med forskellige redskaber og samtidig også øvelser, hvor vi leger med tempoet i bevægelserne. 

 • Kan jeg have min barnevogn med til babytummel?

  Ja, naturligvis. Der er elevator i bygningen, så det er nemt at tage sin barnevogn med og denne kan holde på vores terrasse på 2. sal imens I er til babytummel.

 • Skal jeg selv medbringe sanselegetøj?

  Nej. Vi sørger for mange spændende sanseting, bla. forskellige bolde, glimmerpakker, tørklæder og meget mere. Vores fysioterapeut Kamilla er kreativ og sørger altid for nogle sjove og interessante legesager til børnene.

 • Hvad skal jeg medbringe til babytummel?

  Du skal blot komme som I er, så sørger vi for resten. Det kan være rart for dit barn at have et tæppe/bamse med som føles trygt for barnet.

 • Må vi komme to voksne og et barn?

  Prisen for holdet er for en voksen og et barn. Hvis I har et ønske om at tage jeres partner, bedsteforælder eller andet med en enkelt gang, så kontakt os for nærmere.

 • Jeg har flerlinger, må vi deltage?

  Ja da, naturligvis og mangler du hænder undervejs, så er vores fysioterapeut Kamilla altid behjælpelig og synes det er skønt når hun får lov at låne jeres børn undervejs 🙂

 • Er der puslebord?

  Ja, der findes toiletter og puslebord på 1. sal.

 • Er der mulighed for at låse sine ting inde?

  Ja. Vi har aflåste skabe, både på 1. og 2. sal, som man kan låne. Husk selv en lille hængelås til skabet.

 • Vi er en mødregruppe og ønsker at træne alene

  Vi forstår godt at I ønsker at hygge sammen og derfor tilbyder vi netop lukkede hold for de mødregrupper der ønsker det. I skal kontakte klinikken for nærmere planlægning.