Osteopati

Osteopati er blevet godkendt af det danske sundhedsvæsen på lige fod med fysioterapi og kiropraktik siden juni 2018. Det er dermed en beskyttet tittel. og vi er en del af det sundhedsfaglige system i Danmark. Osteopatien har eksisteret i mere end 125 år med start i i U.S, og har vokset lige siden.

Uddannelsen tager fire år og er baseret på traditionelle sundhedsvidenskabelige fag som anatomi, neurologi, fysiologi, patologi og  biomekanik.

Vi går systematisk, videnskabelig og sanselig til værks for at stille en korrekt diagnose og finde det rigtige behandlingsforløb til netop dig.

Med osteopati vil man forsøge at genoprette en balancen i kroppen så den får mulighed for at fungere optimalt igen og hele sig selv.

Hvad er forskel mellem fysioterapi og osteopati

Mange osteopater er først uddannet fysioterapeuter. Vi bruger stadig det bedste vi har fra denne uddannelse i vores daglige arbejde. Efterfølgende har vi alle gennemført en uddannelse i osteopati. Det gør os særlig dygtige til manuel behandling og giver en højere forståelse af hvordan kroppens forskellige systemer interagere. Den store forskel på osteopati og fysioterapi er, at osteopatisk behandling ikke kun tager hensyn til den berørte del, men hele kroppen fordi alle strukturer påvirker hinanden.

Behandlingen er manuel og med osteopati kombinerer man teknikker som kranio-sakralterapi, manipulationer, mobiliseringer af led og mobilisering af organer. Det hjælper med at forbedre nervebaner og blodomløb til berørte strukturer, og er en mere effektiv og en hurtig løsning til smerteprægede patienter.

Du behøver ikke have henvisning fra læge for at få din 1. konsultation. Du kan med fordel spørge dit forsikringsselskab om en bevilling for osteopati.

 

Første konsultation – Hvad kan jeg forvente?

Til din første behandling er der sat ca. 45 min. Osteopaten vil først stille flere dybdegående og afklarende spørgsmål til dine problematikker. Herefter følger en fysisk undersøgelse med lette tryk og bevægelser af din krop, som vil hjælpe med til at finde årsagen til dine problemer,  samt stille en diagnose. Til den første konsultation kan du ikke forvente meget behandling, da det meste af tiden vil gå med at finde årsagerne til dine problemer gennem spørgsmål og undersøgelse.

Behandlingsforløb hos osteopat:

Efter din første konsultation hvor vi har stillet vores diagnose og vi har fundet årsagen til dine smerter, begynder selve behandlingen. Et typisk osteopatisk forløb vil strække sig mellem 4-6 behandlinger, med mindre der er tale om en “kronisk” problematik. Hvis der er blokeringer i form af låsninger, restriktioner eller spændinger nogle steder i kroppen, vil dette kunne påvirke vores kredsløb, nervesystem samt vores muskel-skeletsystem. Ofte vil vores patienter opleve, at årsagen til deres smerter eller symptom ikke er der, hvor smerten eller symptomet opleves.

 

Eksampel på problematik du kan komme med:

Hovedpine – Døjer du med migræne eller hovedpine, kan det både være relevant at arbejde med din blodcirkulation og med dit fordøjelsessystem. Desuden er det ligeledes vigtigt, at vi i samarbejde kortlægger dine om der er noget i din kost der udløser hovedpine, så du kan foretage de nødvendige kostændringer for at undgå migræneanfald. Har du kæberelaterede gene, arbejder vi med dit kæbeled, med kæbemuskulaturen og nakken. Relevante behandlingsteknikker er f. eks. manipulation, mobilisering af led, stræk i bindevæv og muskler og kraniesakrale teknikker. Gynækologi – Mange kvinder døjer med menstruationssmerter, smertetilstande i lænden, bækkenet og i underlivet samt inkontinensproblematikker. Disse tilstande kan for eksempel opstå efter en operation, i forbindelse med graviditet, fødsel eller skade. De kan skyldes spændinger i bækkenbundsmuskulaturen, bindevæv i underlivet samt nedsat muskelstyrke i bækkenbunden. Vi kan behandle disse tilstande ved hjælp af en unik kombination osteopati og fysioterapi.

Fordøjelsesproblemer og IBS – Vi vil bruge teknikker som manipulation og stræk af rygsøjlen, og vi vil arbejde med dit bindevæv i maveregionen for at påvirke dit nervesystem og optimere cirkulationen i fordøjelsessystemet. Vi vil desuden bruge afspændende teknikker for yderligere at påvirke dit nervesystem og hjælpe med at reducere din stress.

Andre

Hoved, Nakke, Brystkasse, Mave, Ryg, Neurologi, Stress og depression, Skuldre, Albue, Håndled, Hofte, Knæ, Ankel

Priser:

Osteopatisk konsultation   – 800kr
Alm. Behandling 60min           – 800kr
Alm. Behandling 45min           – 600kr
Alm. Behandling 30min           – 500kr

Du behøver ikke hav henvisning fra læge for at tage din 1. konsultation med osteopat. Spørg dit forsikringsselskab om bevilling til osteopati.
Tilskud fra Danmark:

1 konsultation 175 kr.
Efterfølgende behandling 125 kr.

Har du spørgsmål?

Kontakt os på telefon  +45 20 30 68 09