Hvad er en hælspore?

Helt præcist er en hælspore et såkaldt kalkhorn på hælbenet, som er kommet på grund af overbelastning af senepladen i fodsålen. Det kan være rigtig smertefuldt og irriterende at gå rund med.

Nogle af de symptomer du vil opleve i forbindelse med hælspore er:

  • Ondt i hælen
  • Smerter når der lægges vægt på foden
  • Smerter når foden er kold – smerten vil aftage, foden er blevet varm og kommet i gang

Hvis du er i tvivl, om det er en hælspore du har, er du altid velkommen til en samtale og undersøgelse hos os.

Derfor får du hælspore

Der kan være mange forskellige årsager til, at du får en hælspore. Nogle af de mest typiske er dårligt fodtøj, store ændringer af belastning på foden – hvis du for eksempel intensiverer din træning, hvis du er overvægtig, mm. Der er altså særlige ting, som kan være med til øge risikoen for at få det.

Sådan behandles hælspore

Der er nogle ting, du selv kan gøre i forhold til behandling. Du skal sørge for, at du altid varmer ordentligt op inden motion. Derudover skal du altid have gode sko – det indebærer, at skoene har god stødabsorbering og passer til din fod. Husk altid at lave udstrækning af haser og lægge efter motion.

Hvis nogle af disse ting ikke hjælper, står vi altid klar i Gladsaxe og omegn til at guide dig i forhold til din hælspore behandling. Vi vurderer, om skaden har brug for behandling på briks, som kan blive kombineret med genoptræning. Vi kan sammen identificere grunden til problemet og efterfølgende vejlede dig – det er nemlig vigtigt, at vi kender problemet, så vi kan give dig den rette behandling. Behandlingen kan bestå af flere ting.

I mange tilfælde vil vi anbefale, at du prøver dig med indlæg i skoen. Derudover kan vi give dig ’shock wave terapi’, som i nogle tilfælde kan hjælpe. Det kan også være, at vi lægger en tape, der skal støtte hælen. Det kommer, som sagt, an på årsagen – så kontakt os endelig, så vi kan finde ud af det i fællesskab.

Har du spørgsmål?

Kontakt os på [email protected]  +45 20 30 68 09