Individuel bassin træning

 

Fysioterapien.dk tilbyder individuel bassin træning i varmtvandsbassin

Denne form for træning er en utrolig behagelig måde:

  • Opdrift
  • Vandmodstand
  • Turbulensen
  • Vandtryk

Disse elementer bruges til at træne muskler, kondition og balance. Desuden er opdriften en fordel bl.a. for overvægtige samt mennesker med led og muskelproblemer da man oplever den vægtløse tilstand og ofte kan motionere ubesværet i vand. Det er med andre ord en ideel opstart på et træningsforløb.

Mange bliver dog dybt afhængige af individuel bassin træning, da det store velvære man opnår, er stærkt vanedannende. Fordelen ved at træne Individuel bassin træning er at niveauet bliver tilpasset lige præcis dine behov og det tidspunkt som passer dig bedst. Træningen kan også betragtes som en slags gigtskole for folk med led og slidgigt. Træning i vand, aquafit, aqua træning, aquafitness.

Fysioterapien.dk og varmt vand

Fysioterapien.dk og træning i varmt vand hænger uløseligt sammen. Begge klinikker har tilknyttet varmtvandsbassin og vi gør os meget i genoptræning i varmt vand. Husk lidt forkælelse til dig selv: der er mulighed for gratis sauna når du har trænet. (drik godt med vand.)

Hvad er bassintræning ?

Bassintræning er “styrketræning” i vand. Temperaturen er 32 – 34° C hvilket varmer og blødgør musklerne, løsner op og gør godt når kroppen er anspændt. Bassintræning består af flere elementer bla. opdrift, vandmodstand, vandtemperatur og turbulensen i vandet. Vandmodstanden bruges bla. til at træne muskler, kondition og åndedræt. Opdriften, som giver den vægtløse tilstand gør, at overvægtige, mennesker med led og muskelproblemer og andre med tyngdekraften som fjende på land, ubesværet kan motionere her.

Det er med andre ord en ideel opstart på et træningsforløb. Mange bliver dog dybt afhængige, da det store velvære man opnår er stærkt vanedannende. Hjerte- og kredsløbssystemet styrkes gennem vandtrykket. Den høje temperatur varmer og blødgør musklerne, løsner op og gør godt når kroppen er anspændt. Turbulens i vandet er en god hjælp for træning af balancen. Som ved vore andre træningsfaciliteter, kan træningen være enten individuel eller på hold.

Vandtrykket har en positiv indflydelse på åndedrættet idet udåndingen lettes ved sammenpresning af brystkassen og gør den dybere. Indåndingen bliver besværliggjort da brystkassen nu skal arbejde mod vandtrykket. Dette har specielt betydning for ældre, idet evnen til den dybe indånding aftager med alderen. Hjerte- og kredsløbssystemet styrkes gennem vandtrykket.

Vi har som sagt varmtvandsbassin i Gladsaxe.

Har du spørgsmål?

Kontakt os på telefon +45 20 30 68 09