Knæproblemer? Nem tape til springerknæ

Skrevet af Lars Eberhardt den 13 maj 2015 kl. 21 58

Knæproblemer? Nem tape til springerknæ

INSTRUKTIONER TIL AT TAPE DIG SELV ELLER ANDRE.

tapening af knæ, sportstape,kinisotape, kttape
Sundhedspersonale har i årevis undervist patienter, hvordan du selv anvender kinesiologitape. Du skal ikke være bange for at prøve kræfter med at tape dig selv. Det tager normalt 3 eller 4 gange at blive fortrolig med tapeteknikken, før du vil tape som en professionel.

Her er et par tips, der vil hjælpe dig:
1.Kontroller huden er ren og tør, fri for lotion/olier(solcreme, fugtighedslotion, osv). Nogle typer sæber har fugtighedscreme i dem, der efterlader en “film”. Er du i tvivl så rens huden med sprit først.

2.Hvis du skal anvende KT Tape om et led, skal du som udgangspunkt sørge for at leddet er bøjet ca. 90 grader.
Hvis tapen påsættes et udstrakt knæ eller albue, så vil tapen bliver strukket for meget når leddet bøjes og tapen vil ofte løsne sig med det samme.

3.Du skal altid påsætte enderne af tapen uden stræk. Tape-enderne bør anvendes direkte på huden og altid uden at stræk. Dette er vigtigt, ellers slipper tapen hurtigt.

4.Til sidst skal du sørge for at aktivere limen ved kraftigt at gnide på tapen med håndfladen eller beskyttelsespapiret og sikre, at alle kanter sidder fast.

For de bedste resultater påsættes tapen mindst 60 minutter før fysisk aktivitet.

* Brug ikke KT Tape hvis du er diagnosticeret med kræft, da det kan forstyrre behandling og behandlingsforløb, som din læge foreskriver.
* Brug ikke KT tape på maven, hvis du er gravid.

Se video:

https://www.facebook.com/fysioterapienDK/videos/848377248554767/