Hvad er en tennisalbue?

En tennisalbue minder på mange måder om det, som også bliver kaldt en golfalbue eller musearm i daglig tale. Uanset navnet er det stort set den samme lidelse, og du vil typisk mærke smerten omkring albueknoglen og ned i underarmen. Den kan komme af flere årsager som for eksempel dårlig arbejdsstilling, golf, roning, mm. Den kommer ved overbelastning i sener eller muskulaturen omkring albuen. Overbelastningen kan komme, hvis du bruger armen forkert, når du er aktiv. Den kan også komme, hvis du er låst omkring nakken, skulderen eller håndleddet – derved vil du kompensere i albuen, når du laver andre aktiviteter, og det vil medføre en øget belastning.

Nogle af de symptomer du vil opleve i forbindelse med en tennisalbue er:

  • Smerter i albuen
  • Ømhed i albuen
  • Ømhed omkring nakke og skuldre
  • Begrænsning af bevægelighed omkring albuen

Sådan behandles en tennisalbue

Nu du skal have tennisalbue behandling, er der nogle bestemte ting, du kan gøre. En af tingene, der kan hjælpe på lidelsen, er ved at aflaste albuen eller det område, der gør, at du kompenserer i dine bevægelser. Det kan ske på flere forskellige måder. Det kan for eksempel være et støttebind til albuen, når du er aktiv. Det kan være ved at ændre din arbejdsstilling. Og det kan være ved at skrue ned for dine fysiske aktiviteter. Alle disse tre ting mindsker belastningen på hver sin måde, hvilket er godt til albuen. Vi kan hjælpe dig med afklaring og behandling af din tennisalbue i Gladsaxe og omegn, så det bliver gjort på den mest effektive måde. Vi vurderer, om skaden har brug for behandling på briks, som kan blive kombineret med genoptræning.

 

En anden ting, du kan gøre, er at lave tennisalbue øvelser – disse øvelser kan vi lære og vise dig, så du udfører dem korrekt. Det kan være:

  • Fleksibilitetsøvelser
  • Udstrækningsøvelser
  • Træning af muskulaturen omkring

Alle disse kan hjælpe med at styrke din albue.

Har du spørgsmål?

Kontakt os på [email protected]  +45 20 30 68 09