Efterfødselstræning

Motiverende og effekt træning til mor (og barn).
På dette hold kommer du i form efter din fødsel under kyndig vejledning af en erfaren fysioterapeut der har efteruddannet sig indenfor dette område.

Efterfødselstræning

Der vil være særligt fokus på opstrammende og stabiliserende øvelser for både baller, ryg, mave og genoptræning af bækkenbunden hos Fysioterapien Ballerup. Derudover vil efterfødselstræningen bestå af konditions- og fedtforbrændende træning på den enkeltes niveau. Træningen afsluttes med en lille session, hvor der udstrækkes og afspændes relevante muskelgrupper. Din fysioterapeut sørger for at tilpasse øvelserne, så alle, uanset niveau, kan deltage.

Der er plads til alle på dette hold om du har født vaginalt eller ved kejsersnit.

Træningen vil variere fra gang til gang. Der vil både være liggende, siddende og stående øvelser og der vil ligeledes inddrages forskellige redskaber for at gøre træningen sjov og motiverende.
Til efterfødselstræningen benyttes bl.a. følgende redskaber:

  • Kettlebells
  • Håndvægte
  • Forskellige elastikker
  • Stepbænk
  • Forskellige bolde
  • TRX
  • Egen kropsvægt

Efterfødselstræning foregår i vores store lyse træningssal på 1. sal med god plads til både mor og baby.

Tag gerne din mødregruppe med, så I kan træne sammen. Se også vores Mødregruppetræning, hvor vores fysioterapeut Camilla Julin kan tilbyde træning hjemme hos jer.

  • Må jeg tage mit barn med?

    Du kan selvfølgelig tage dit barn med og gå til og fra øvelserne efter behov. Der vil desuden være øvelser, hvor barnet kan benyttes som vægt samtidig med du interagere og hygger dig med dit barn. Du bestemmer selv om du vil inddrage dit barn i de øvelser, hvor det er muligt.

  • Hvor lang tid skal der gå fra jeg har født til jeg kan starte træning?

    Det vigtigste er, at du føler, at din krop og dit hoved er klar til at gå i gang med træningen.
    De fleste der har haft en ukompliceret fødsel er klar ca. 4 uger efter fødslen. Det anbefales dog, at man påbegynder bækkenbundstræningen hurtigst muligt efter fødslen.
    Har man gennemgået et kejsersnit, er det vigtigt, at man giver kroppen ro til at hele og derfor venter de fleste med at starte træning til ca. 8 uger efter kejsersnittet.

    Er du i tvivl, er du er altid velkommen til at kontakte klinikken og få en samtale med vores GynObs fysioterapeut. Hun vil kunne guide dig i, hvornår du er klar til at påbegynde din efterfødselstræning.

  • Jeg er i tvivl om jeg kan spænde bækkenbunden. Kan jeg godt træne alligevel?

    Hvis du er i tvivl om du kan spænde bækkenbunden efter din fødsel vil vi anbefale at du får en konsultation til vores GynObs fysioterapeut. Hun kan nemlig lave en vaginal undersøgelse, der viser om du har kontakt til din bækkenbund. Har du ikke kontakt til din bækkenbund eller kun i ringe grad, anbefaler vi, at du starter med helt simple øvelser som hun vil hjælpe dig i  gang med. Når i sammen vurderer, at du er klar til at blive udfordret lidt mere og har fået kontakt til bækkenbunden, kan du starte på vores efterfødselshold begynder. Her vil fysioterapeuten give sig god tid til at instruere helt simple øvelser og du har derefter god tid til at skabe aktivitet og mærke at du spænder korrekt op.

  • Hvad skal jeg medbringe til efterfødselstræning?

    Du skal blot medbringe dig selv og måske en flaske vand. Vi anbefaler tøj du kan bevæge dig i og et par træningssko.
    Klinikken har alt hvad træningen kræver af måtter og redskaber. Desuden sørger vi for god musik til træningen.

  • Hvor mange er der på et hold?

    Vores efterfødselstræning er et af klinikkens meget populære hold. Det er dog vigtigt for os, at alle føler sig trygge ved træningen og at vi har mulighed for at tilpasse hver øvelse, så alle kan deltage. Derfor har vi typisk ikke mere end 3-8 deltagere på hvert hold. Holdets størrelse afhænger i øvrigt af det samlede niveau på holdet.
    Vi har desuden lyttet til tidligere deltageres feedback og ønsker, og da mange mødre benytter vores hold som en ekstra mødregruppe, er der typisk også et ønske om, at der gerne skal være en holdfølelse med mulighed for at snakke og udveksle erfaringer.

  • Er der puslebord?

    Ja. På 1. sal findes der toiletter og puslebord.

  • Er der mulighed for at låse sin ting inde mens man træner?

    Ja. Vi har aflåste skabe, både på 1. og 2. sal, som man kan låne, mens man træner på klinikken.