GLA:D – Godt Liv med Artrose (slidgigt)

GLA:D står for ”Godt liv med artrose i Danmark” og er en behandlingstilgang for personer med artrose (slidgigt) i knæ og hofter.

GLA:D – Godt Liv med Artrose (slidgigt)

I Sverige har man længe haft god effekt af tidlig indsats til knæ- og hofteartrose og i 2011-2012 videreudviklede man denne tilgang til danske forhold med GLA:D-hold og undervisning i den nyeste viden om artrose, træning og hjælp til selvhjælp. Af publicerede undersøgelser kunne man konstatere at deltagerne fik nedsat smerte af i leddene, øget funktion og bedret livskvalitet samt udskydelse af operationer. Se hjemmesiden www.glaid.dk.

Hos Fysioterapien.dk Ballerup har vi god erfaring med denne specialiserede træning specielt designet til personer med begyndende eller moderat artrose og hvor hovedformålet er at bedre bruskforholdene i knæ og hofter, mindske smerter, øge bevægeligheden i leddene og øge livskvaliteten. Træningen foregår superviseret, dvs. fysioterapeuten tilrettelægger øvelserne, så de passer til den enkelte og vejleder løbende så øvelserne udføres med kvalitet og god ledkontrol.

  • Hvordan kommer jeg igang med GLA:D?

    For at deltage på GLA:D hold skal du have en forundersøgelse hos en fysioterapeut, hvor du bliver testet og grundigt undersøgt og får yderligere information om GLA:D.

  • Hvem kan deltage på GLA:D?

    Har du smerter i knæ og hofter uden egentlig diagnose eller har en anden sygdom, som giver smerter i knæ og hofter er du velkommen til at træne på GLA:D hold.