Formthotics - Specialtilpasset indlæg

Døjer du med smerter eller fejlstilling i fod, knæ, hofte eller ryg? Ønsker du bedre støtte i din vandresko eller drømmer du om at optimere din sportspræsentation? Uanset niveauet og skoen kan et specialtilpasset indlæg hjælpe dig!

Formthotics - Få det rette fodtøj - Fysioterapien.dk/Ballerup

Formthotics anvendes af mange og er et af de førende brands indenfor ortoser(indlæg) på verdensplan. Lige fra verdenstoppen i sport til den almene person, der søger optimering af fodens kompetencer.

Opbygning af Formthotics

Formthotics principper bygger på en patient-centreret opbygning af ortosens tilpasning, så komfort og støtte bliver naturligt i din hverdag. Der findes 23 forskellige modeller, alt afhængig af hvad formål det skal tjene. Den rette komfort og støtte opnås ved ortosens specielle skumopbygning, der er særligt udviklet til at forme sig efter dine fødder. Ortrosen opvarmes og materialet kan dermed forme sig efter lige netop din fod og sko. Efterfølgende kan den yderligere tilpasses dit behov, ved at tilføje støtte eller ændre tryk, hvilket medvirker til øget fokus på dine individuelle behov, problematikker og komfort.

Formthotics – problematik i/omkring foden 

Formthotics anvendes til mange problematikker, særligt ved selve foden. Heriblandt:

 • Nedsunken forfod
 • Plantar fascisitis (hælspore/svangbue betændelse)
 • Achillesscene problematik
 • Mb. Severs
 • Platfod

Grundet de mange modeller, vil der altid være en til dit behov, uanset om du skal benytte den i stiletterne eller den brede sneak.

Formthotics – sport

Inden for sport anvendes de ligeledes for ovenstående problematikker, men i særdeleshed også i søgningen på en optimering efter de potentielle sidste procenter i en given sportsgren. Formthotics kan anvendes i de fleste sportsgrene grundet de mange forskellige modeller, hvilket også betyder, at de kan anvendes af alle sportsudøvere lige fra golfspilleren til skiløberen. 

Formthotics – Problemer med knæ, hofte eller ryg

Her kan Formthotics ligeledes anvendes. Optimering af din ledstilling starter som ofte fra foden. Ved anvendelse af Formthotics kan der opnås neutralstilling i fod efter individuel tilpasning og medvirke til forbedring af alignment. En bedre stilling fra fødderne og op gennem benene kan medføre smertelindring  og aflastning. Typiske problematikker, hvor Formthotics kan afhjælpe:

 • Springerknæ
 • Løberknæ
 • Artrose i knæ
 • Artrose i hofte
 • Lændesmerter
 • Hvad er historien bag Formthotics?

  Formthotics blev etableret i 1970’erne af Dr. Baycroft i New Zealand. Dr. Baycroft bemærkede ved en tur på stranden at sandet formede sig efter hans fod og medvirkede til mere konkret støtte i fodens neutralstilling. Dette medvirkede til at sportsmedicineren udviklede et koncept, der kunne bidrage til en optimering af foden ligesom sandet på stranden gjorde. Dette har udviklet sig til Formthotics hvis formål blev at skabe den nærmeste kontaktflade mellem fod, ortose samt sko. Formthotics er nemlig ikke bare en sål, men en ortose(indlæg). Per definition betyder ortose hjælpemiddel, der støtter, hjælper eller aflaster en kropsdel.
  Formthotics er et internationalt anerkendt medicinsk produkt. Der gentagende gange er blevet anvendt til forskning, på mange givende problematikker af uafhængige forskere, hvor resultaterne viser god evidens.

 • Kan de vaskes?

  Materialet er nemt vaskbart med en klud og lidt vaskemiddel og kan tørres med et håndklæde. Formthotics er vandtætte, hvilket medvirker til at ortosen ikke absorberer sved og forhindrer væksten af svamp og bakterier.

 • Hvor lang tid holder et par Formthotics?

  Det er meget individuelt hvor længe du kan anvende dine Formthotics, da det afhænger af hvor meget du går og står og om du benytter dem hver dag eller kun til særlige anledninger.
  Anvender du dem dagligt og flere timer om dagen kan de typisk holde omkring 2 år.

 • Kan Formthotics anvendes af børn?

  Ja. Formthotics kan anvendes af både børn og voksne. De fås nemlig fra str. XXS til str. XXL

 • Kan jeg returnere mine Formthotics, hvis de ikke hjælper?

  Dine fødder skal have tid til at vende sig til ortrosen, hvorfor du minimum skal gå med den i 14 dage for at vide om den har en effekt. Føler du den har hjulpet lidt, men noget føles mærkeligt eller du mangler ekstra støtte, kan det være at ortrosen skal tilpasses yderligere. Vi vil i så fald anbefale dig at kontakte klinikken, så vi kan sørge for du får den allerbedste ortrose. Oplever du, mod forventning,  stadig ikke den kan hjælpe dig, tager vi naturligvis din Formthotics retur inden for 30 dage.