Graviditetstræning

Fysioterapien Ballerup tilbyder graviditetstræning i varmtvandsbassin til alle gravide der enten vil holde sig i form under graviditeten eller har gener og har brug for smertelindring og muligheden for at bevæge sig skånsomt.

Vores dygtige fysioterapeuter planlægger træningen ud fra et niveau, hvor alle kan være med og vi bestræber os altid på at have fokus på den enkelte. Fysioterapien.dk tilbyder graviditetstræning i varmtvandsbassin til alle gravide, der enten vil holde sig i form under graviditeten eller har gener og har brug for smertelindring med mulighed for at bevæge sig skånsomt.

Der er flere fordele ved graviditetstræning i varmtvandsbassin da denne form for træning føles lettere og er blidere ved muskler og led, som nemt kan blive ømme, når du er gravid. Det varme vand er derudover med til at løsne de ømme muskler, og under selve graviditetstræningen kan du pga. vandets opdrift føles let og ubesværet. Det er en rar måde for dig som gravid, at styrke muskler og led.
Motionen holder dig i form under selve graviditeten og med graviditetstræning giver du dig selv muligheden for at træne og socialisere dig med andre gravide kvinder under afslappede forhold.

På holdet til graviditetstræning har vi fokus på at bevæge og styrke hele kroppen, men fokus ligger især på følgende:

 • Konditionstræning
 • Styrke af mave, ryg og ben
 • Bækkenbundstræning
 • Skal jeg have en henvisning fra min læge?

  Hos Fysioterapien.dk Ballerup behøver du ikke have en henvisning fra din praktiserende læge. Du skal dog have en tid hos en af vores fysioterapeuter, inden du kan starte på et hold. Her undersøger og snakker fysioterapeuten med dig om der er særlige hensyn der skal tages til din graviditetstræning på holdet og kommer med gode råd og anbefalinger til din graviditet.

 • Hvornår i min graviditet kan jeg starte bassintræning?

  Du kan starte lige når du har lyst.
  Nogen synes det er en rar måde at træne på og starter derfor tidligt. Andre kommer først i gang med bassintræning fordi de får tiltagende smerter og måske oven i købet føler sig hæmmet i flere af hverdagens gøremål. I vandet kan du meget mere og de fleste gravide føler derfor, at det er rart at komme i det varme bassin.

 • Kan jeg træne i bassin hvis jeg har bækkenløsning?

  Ja. Har du bækkenløsning er det vigtigt for dig at træne musklerne omkring bækkenet. Fysioterapeuten sørger for at du får trænet både styrke og stabilitet af bækkenet foruden mave-, ryg- og benmuskulatur.

  Er du gravid, men ønsker du ikke at træne i vand, er det også muligt at deltage på vores gravidhold på land.

 • Hvor ofte kan jeg træne i vand?

  Da bassintræning er en skånsom træningsform er det ikke noget problem at træne flere gange om ugen. Det vigtigste er dog, at du starter roligt op, hvis du ikke er vant til at træne. Vi anbefaler, du får en konsultation hos en af vores fysioterapeuter, der kan guide dig i hvordan du bedst muligt kommer i gang med din gravidtræning.

 • Hvad skal jeg have med?

  Foruden dit badetøj og håndklæde skal du bruge en 20’er til at låse dit skab i omklædningsrummet med. Den får du igen når du er færdig med at bruge det.
  Det kan være rart at have en flaske vand og evt. et stykke frugt til efter træningen.