Fitnesshold

Hos Fysioterapien.dk Ballerup tilbyder vi også træning til dig der ikke nødvendigvis har en diagnose eller døjer med smerter, men blot ønsker god vejledning og kompetente trænere. Hver uge afholder vores dygtige fysioterapeuter og fysioterapeutstuderende holdtræning, som du kan deltage i for at opnå lige netop dine ønsker for træningen.

Fitness holdtræning i Ballerup

Tilmeld dig her

Træn lige så meget du vil hver måned til en fast lav pris. Altid med en glad og motiverende fysioterapeut, der tilpasser træningen til deltagerens niveau.

Vi har bl.a. hold med fokus på at styrke kroppens indre og ydre muskulatur, vedligeholde eller forbedre din kondition, træne din balance og stabilitet samt øge bevægeligheden. Der er ligeledes hold for dig der ønsker at træne din vejrtrækning og evnen til at slappe af i kroppens muskler. Følgende hold kan du deltage på med abonnementet:

Udendørs fitness

På vores udendørs fitnesshold får du pulsen op, styrket kroppens store muskelgrupper og udfordret balancen – alt imens du står under åben himmel!
Vi træner på vores store terrasse med nyt, lækkert træningsunderlag og i fine grønne omgivelser nær klinikken. Alt du skal medbringe er en måtte, resten står vi for.
Vi lover dig at du får sved på panden og smil på læben mens du bliver udfordret i sjove øvelser hvor du primært benytter din egen kropsvægt og elastikker.

Puls/styrke

I klinikkens nye træningssal bliver du skiftevis udfordret på øvelser, der får din på puls i vejret og øvelser, der sørger for at dine muskler kan mærkes.
Træningen kan udføres uanset niveau, da hver øvelser kan tilpasses det tempo, der passer netop dig og med den vægt og modstand du kan klare.
Inden træningen rigtigt går i gang sørger instruktøren naturligvis for en grundig opvarmning og ligeledes afsluttes timen med et par udstrækningsøvelser mens pulsen sænkes.

Balancehold

For at forbedre din balance skal du, udover at udfordres på balancen, have god kontakt til, og bevægelighed i fødder og ankler samt stærke muskler omkring mave og ryg og i benene. Derfor er balanceholdet er delt op i to: Første del af timen har fokus på at stimulere fødder og øge bevægeligheden i ankelleddene. Desuden styrkes musklerne omkring ankel, knæ og hofte, bækken og core.
Anden del af timen består af konkrete balanceøvelser, hvor du skal udfordres på i en given stilling.

Du vil blive guidet grundigt i hver øvelse inden du efterfølgende har tid til at udfordre dig selv, hvad enten det er på modtanden eller balancen.
Øvelserne tager udgangspunkt i hverdagens gøremål og aktiviteter, så du vil hurtigt opleve en forbedring i dine hverdagsaktiviteter. Ved at øge styrken og træne balancen kan du f.eks. opnå længere og mere udfordrende gåture, føle dig mere tryg ved at tage trappen og generelt føle dig hurtigere og lettere på fødderne.

På balancehold laver du både stående, siddende og liggende øvelser og anvender bl.a. elastikker, håndvægte, forskellige bolde, balloner, kegler og balancepuder.

Ryghold

Rigtig mange mennesker sidder langt mere og meget længere tid end anbefalet. Nogle har dårlige arbejdsstillinger og andre har medfødte eller arvelige rygproblemer. Uanset om du har tendens til ryggener eller vil forebygge dem, så er rygholdet noget for dig.
På rygholdet arbejder vi med bevægelighed, styrke og stabilitet omkring nakke, øvre ryg og lænd.
Desuden udfordres vi vores coremuskulatur og vores holdning ved at lave øvelser for arme og ben. Hele vores krop bliver således aktiveret, når vi træner vores nakke og ryg.
Du vil foruden øvelserne blive guidet i gode arbejdsstillinger, mobilitetsøvelser du kan udføre i hverdagen og hverdagsfunktioner, der kan benyttes som en lille rygtræning.

Træningen inkluderer både gulvøvelser, stående øvelser og enkelte makkerøvelser og der benyttes alt fra kettlebells, håndvægte og elastikker til foam rollers og bolde.

Styrketræning for nybegyndere

Er du ny til styrketræning? Eller ønsker du at få en grundig oplæring i hvordan man udføre øvelserne og hvilke øvelser der træner hvad?

På dette hold for nybegyndere er alder og styrke underordnet. Tempoet er dit eget og her får du kendskab til øvelser og til hvordan de kan gøres nemmere og svære.
Har du selv ønsker om at få gennemgået specifikke øvelser kan det også lade sig gøre.
Til hver træning gennemgås både øvelser for overkrop og underkrop samt mave og ryg.
Der vil både blive gennemgået stående, siddende og liggende øvelser afhængig af deltagerne på holdet og deres ønsker.

Højintensistetshold

Et hold hvor tempoet er højt og et fokus som særligt er rettet mod styrke- og kredsløbstræning. Hver øvelse sigter mod at få inddraget hele kroppen, mens pulsen forbliver høj under hele træningen.

Træningen vil bestå af opvarmning, hvorefter der følger både enkeltmandsøvelser og cirkeltræning med variation fra gang til gang.

Holdet er særligt relevant for dig, der ønsker at træne kredsløbet, og som deltager skal man være indstillet på, at intensiteten er skruet op. Vi garanterer en hård, men virkelig fed time og du vil uden tvivl sove godt om natten.

Afstresningshold

På afstressningsholdet er der fokus på dig. Både på dit fysisk og mentale dig.
Timen kan med fordel benyttes efter en lang dag på arbejde eller for dig der ønsker at blive bedre til at give din krop og sind ro.
Afstressningsholdet er bygget op om vejrtrækningsøvelser, udspænding af muskler og fascier samt rolig bevægelighedsøvelser.
Når du træner din vejrtrækning træner du dels din lungefunktion, men du er også med til at aktivere dit parasympatiske nervesystem som er med til at genopbygge kroppen. Det vil bl.a. sige at det sænker hjerteaktivitet, puls og blodtryk samt fremmer mavetarmkanalens fordøjelse.
Ved jævnligt at aktivere det parasympatiske nervesystem vil du derfor kunne opleve større fysisk såvel som mentalt velbefindende.

Vi glæder os til at byde dig velkommen til en time fyldt med fokus på dig.